į pradžią turinys susisiekite  
EM Produktai

Kaina: 96.99 EUR
Kiekis

Naujasis „Bokashi Organko 2 Ocean“ yra 100% ekologiškas virtuvės komposteris, pagamintas iš rankomis surinktų plastikinių žvejybos tinklų. Jis skirtas atliekų rūšiavimui ir organinių likučių kompostavimui. Komplekte taip pat yra „EM Bokashi Starter compostowy “ - 2 kg.

panaudoti virtuvės organines atliekas pagal paskirtį ir namuose ar darbe pasigaminti natūralias trąšas bei pradėti gaminti kompostą. Jokio blogo kvapo. Pritaikytas butams, namams, biurams, restoranams, kavinėms.

 

Jokio blogo kvapo. Pritaikytas butams, namams, biurams, restoranams, kavinėms.

 

„Bokashi“ kompostavimo procesas lemia tai, kad organinės liekanos nesupūva o yra veikiamos fermentacijos proceso. Jus galite panaudoti virtuvės organines atliekas ir pasigaminti natūralias trąšas bei pradėti gaminti kompostą, kurio dėka galite atsikratyti nemalonių kvapų. Fermentacija taip pat sumažina atliekų kiekį iki 25%, todėl tenka jas išvežti rečiau, todėl konteineris puikiai tinka butams, namams, biurams, restoranams, kavinėms. Be to, praskiedę skystį vandeniu, gauname natūralias organines trąšas augalų laistymui, neskiestas, jas galime naudoti kaip natūralų skystį vamzdžiams nusausinti kriauklėje.

 

Naujasis „Bokashi Organko 2 Ocean“ yra unikalaus dizaino, apdovanotas „Red Dot“ dizaino apdovanojimais, suteiksiantis naujovišką stilių jūsų virtuvėje.

 

Kuo ypatingas naujasis „Bokashi Organko 2 Ocean“?

 

Tai pirmasis pasaulyje virtuvinis komposteris, pagamintas iš rankomis išrinktų plastikinių žvejybos tinklų

Mažiausiai 30% gaminio yra pagaminti iš plastikinių žvejybos tinklų

Talpa: 9,6 l

 

Matmenys: 34 x 24,5 x 24,5 cm

 

Į kompostavimo kibirą galima dėti:

 

Organines virtuvės atliekas ar smulkias sodo atliekas: maistą, vaisius, daržoves, kavą, arbatą, gėles, nosines, servetėles, citrusinius vaisius, bananų žieveles, kiaušinių lukštus ir kt.

 

Į kompostavimo kibirą negalima dėti/pilti:

 

skysčių

pieno ir jo produktų

acto

sulčių

kaulų

pelenų

nuorūkų,

popieriaus

 

Kaip paruošti kompostą:

 

paruoškite kompostavimo kibirą, apibarstydami nedidelį kiekį „EM Bokashi Starter compostowy“ (apie 20 ml) ant kibiro dugno.

Susmulkinkite organines atliekas, tokias kaip žieveles, sudžiūvusias, netinkamas valgyti daržoves ir vaisius (nesupelijusias, pelėsis gali užteršti kompostą) ir sudėkite į kibirą

Pabarstykite atliekas trupučiu „ EM Bokashi Starter compostowy “ (apie 20 ml)

Suspauskite atliekas specialia mentele, kad kuo daugiau pašalintumėte oro iš kompostuojamos medžiagos.

Tvirtai uždarykite kibiro dangtį, kad viduje būtų užtikrintos anaerobinės sąlygos

Sekanti kartą papildydami kibirą pakartokite procesą, kol kibiras bus pilnas

Kas 3 - 5 dienas išleiskite iš komposto kibiro susikaupusį skystį ir, atskiedus santykiu 1:10, ir po atskietimo naudokite jį kaip natūralią vazoninių ir sodo augalų trąšą,  arba neskiestą pilkite į kriauklę.

Palikite užpildytą kibirą šiltoje vietoje mažiausiai 2 savaitėms, kad būtų lengviau kompostuoti. Komposto gamybos laikas priklauso nuo įvairių faktorių. Tokių kaip - temperatūra, drėgmė, organinių atliekų struktūros ir dydžio.

Kompostas yra paruoštas naudoti, kai po atidarymo jis kvepia saldžiarūgščiu silosu ir matome kompostuotų atliekų tūrio sumažėjimą.

Taip paruoštas kompostas neskleidžia nemalonių kvapų, nes „Bokashi Organko 2“ kibire vyksta fermentacijos procesas, o ne pūvimas.

 Po 2 savaičių fermentuotas organines atliekas galima išpilti sode/darže

Taip paruoštas kompostas neskleidžia nemalonių kvapų, nes kibire vyksta fermentacija ne pūvimas.

 

Į „Bokashi Organko 2 Ocean Bundle“ įeina:

 

Minkymo mentele

„Bokashi Organko 2 Ocean 9.6L“ konteineris

„EM Bokashi Starter compostowy „(2kg)

Matuoklė

Nešiojimo dirželis

Išorinis konteineris

Talpyklos dangtelis

Ekologiška pakuotė